КОЗИЦА

Козицата (Palaemon serratus) која се нарекува и обично ракче, е врста која живее во Атлантскиот Океан од Данска до Мавританија, како и во Средоземното и Црното море. Живее од 3 до 5 години во групи на карпестите пукнатини на длабочини до 40 метри. Женките растат поголеми од мажјаците и најмногу може да се најдат на есен.


Oд асортиманот на Метро:

ЧИСТЕНИ РАКЧИЊА
КОКТЕЛ ОД МОРСКИ ПЛОДОВИ
ЧИСТЕНИ ЦЕЛИ РАКЧИЊА

ПРЕДЛОГ РЕЦЕПТ

Папалини со сос од рен

ЗАНИМЛИВОСТ

ЛИГЊА

Loligo vulgaris