СИПА

Европската обична сипа е една од најголемите и најпознатите врсти на сипа. Растат и до 49 сантиметри и во тежнина до 4 килограми. Во најголем дел може да се најде во Медитеранот, Северното и Балтичкото Море каде живее во песокливи и калливи места на длабочина до 200 метри.

ПРЕДЛОГ РЕЦЕПТ

Подпечена цела лигња со чили и нане

ЗАНИМЛИВОСТ

ПАСТРМКА

Oncorhynchus mykiss