БАРБУН

Mullus barbatus е вид од семејството Mullidae кој може да се најде во Средоземното Море, на источниот Северноатлантскиот Океан од Скандинавија до Сенегал како и во Црното Море. Mullus surmuletus се разликува од другите видови Mullidae по првата грбната перка која не е шарена.


Oд асортиманот на Метро:

Скуша

ПРЕДЛОГ РЕЦЕПТ

Печен лосос со млада брокула и сос од инчуни и рузмарин

ЗАНИМЛИВОСТ

БАРБУН

Mullus barbatus