Скуша

Атлантската скуша живее на двете страни на северниот дел на Атлантскиот Океан. Таа е една од најчестите видови на семејството кои се ловат во британските води. Се движат во огромни јата кои мигрираат кон брегот за да се хранат со мали риби и ракчиња во текот на летото.

Во северо-источниот Атлантик, Северното Море и Британските острови јатата на скуши се драстично намалени поради прекумерниот риболов во 1960-тите години.


Oд асортиманот на Метро:

Папалини

ПРЕДЛОГ РЕЦЕПТ

Печен лосос со млада брокула и сос од инчуни и рузмарин

ЗАНИМЛИВОСТ

ХАЛИБУТ

Hippoglossus hippoglossus