ПАСТРМКА

Калифорниската пастрмка е вид на “салмониди” со потекло од ладните води од притоките на Тихиот Океан во Азија и Северна Америка. Возрасните слатководни поточни пастрмки достигнуваат тежина помеѓу 0,5 и 2,3 килограми, додека езерските може да достигнат до 9,1 килограми. Бојата варира врз основа на подвидовите, формите и живеалиштето. Возрасните пастрмки се одликуваат со широка црвеникава лента по должината на странични линија, од жабрите до опашката , која е највпечатлива кај мажјаците.


Oд асортиманот на Метро:

Ослиќ филети лист

ПРЕДЛОГ РЕЦЕПТ

Папалини со сос од рен

ЗАНИМЛИВОСТ

ПАПАЛИНА

Sprattus sprattus