ЦИПУРА

Малата сребрена Ципура достигнува максимална тежина од 1,6 килограми, но вообичаената тежина е до 0,45 килограми. Живеат повеќе од 10 години. Се размножуваат во месеците на мај и јуни на температури над 15 степени.

ПРЕДЛОГ РЕЦЕПТ

Печена скуша со тиквички и салата од грав

ЗАНИМЛИВОСТ

ЛИГЊА

Loligo vulgaris