ПАПАЛИНА

Папалината е род на мала сина риба од семејството Clupeidae. Повеќе се познати под заедничкото име – Папалини каде постојат 5 врсти во родот.


Oд асортиманот на Метро:

Панга филети

ПРЕДЛОГ РЕЦЕПТ

Печен лосос со млада брокула и сос од инчуни и рузмарин

ЗАНИМЛИВОСТ

ОКТОПОД

Octopus vulgaris