ШКРАПИНА

Шкрапината односно црвената риба која е позната и како морски гргеч е врста на камењарка од северниот Атлантик. Живее на обалата на Европа и Северна Америка на длабочина од 100 до 1000 метри, а помладите членови можат да се најдат и покрај бреговите. Возрасните членови се споро движечки, друштвени риби од комерцијална важност. Едно од главните риболовни подрачја на шкрапината е Ирмингеровото море помеѓу Исланд и Југоисточен Гренланд.


Oд асортиманот на Метро:

Шкрапина

ПРЕДЛОГ РЕЦЕПТ

Зачинети филети од ослиќ

ЗАНИМЛИВОСТ

ШКОЛКИ

Perna canaliculus