АЈКУЛА

Сината Ајкула (Prionace glauca) живеее на длабочина до 350 метри во умерени и тропски океани. Може да мигрира на големи дистанци како од Нова Англија до Јужна Америка. Иако се воглавно летаргични можат да пливаат и многу брзо. Се хранат првенствено со мали риби и лигњи но можат да зграбат и поголем плен. Живеат до 20 години.


Oд асортиманот на Метро:

Лосос котлети кохо

ПРЕДЛОГ РЕЦЕПТ

Папалини со сос од рен

ЗАНИМЛИВОСТ

РАК

Carcinus maenas