РАК

Живее на европските и северно африканските брегови во делот од Балтичко Море на исток, и Исланд на запад, и централна Норвешка на север. Тој е еден од најчестите ракови од својата врста.

ПРЕДЛОГ РЕЦЕПТ

Печен лосос со млада брокула и сос од инчуни и рузмарин

ЗАНИМЛИВОСТ

ЛИГЊА

Loligo vulgaris