САРДИНА

Сардини или Сардели се чести називи кои се однесуваат на разни мали сини риби од семејството на Харингата. Нивното месо е богато со витамини и минерали како и со омега 3 мастите, а истовремено поради нивната ниска позиционираност во ланецот на исхрана се најмали задржувачи на загадувачите како живата.

ПРЕДЛОГ РЕЦЕПТ

Печена скуша со тиквички и салата од грав

ЗАНИМЛИВОСТ

Туна

Thunnus albacares