ШКОЛКИ

Perna canalicula школките живеат на брегот на Нов Зеланд и се особоно важни за економијата на земјата. Се разликуваат од другите видови на школки по тоа што имаат темно кафено-зеленкаста боја со зелена усните околу рабовите и имаат само еднен привежен мускул. Исто така таа е една од најголемите видови на школки, достигнувајќи 240 милиметри во должина.


Oд асортиманот на Метро:

ЧИСТЕНИ ШКОЛКИ

ПРЕДЛОГ РЕЦЕПТ

Зачинети филети од ослиќ

ЗАНИМЛИВОСТ

ПАСТРМКА

Oncorhynchus mykiss